Το Κέντρο Συμπαράστασης του Ανθρώπου «ΘΕΛΗΣΙΣ» είναι ένα Φιλανθρωπικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο (Π.Π. Αθηνών 3064/1995, ΑΦΜ 090249780), που ιδρύθηκε το 1995 από μία ομάδα φίλων οι οποίοι πίστεψαν στην ανάγκη ανάληψης κοινωνικής δράσης για τη στήριξη των πλέον ευπαθών, αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, χωρίς διάκριση.

Οι προσπάθειές μας επικεντρώθηκαν αρχικά στις εξής κατηγορίες:

  • Συνεργασία με ιδρύματα, οργανισμούς και ιδιώτες για την παροχή υλικής και ηθικής βοήθειας εκεί όπου αποδεδειγμένα υπάρχει ανάγκη.
  • Πρόγραμμα Συμπαράστασης απόρων ατόμων & οικογενειών.
  • Συνεργασία με το ελβετικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Limmat Stiftung για τη συγχρηματοδότηση προγραμμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι περιοχές που αρχικά εξυπηρετήσαμε ήταν το Πέραμα, η Νίκαια, το Περιστέρι, η Ελευσίνα, καθώς και οικογένειες κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς καταγράφουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες τους και προσπαθούμε κατά το δυνατόν για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Με τις συνδρομές των μελών μας, τις δωρεές, τις χορηγίες και τα έσοδα από κοινωνικές εκδηλώσεις συγκεντρώνουμε χρήματα για την αγορά βασικών φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και ειδών υγιεινής.

Οι προσωπικές γνωριμίες των μελών μας με ανώτερα στελέχη μεγάλων και γνωστών εταιρειών μάς εξασφαλίζουν δωρεάν προϊόντα και ειδικά χαμηλές τιμές για τις αγορές μας.

Όλοι οι απασχολούμενοι στο Σωματείο μας προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους, με αποτέλεσμα να έχουμε ελάχιστα λειτουργικά έξοδα και να διαθέτουμε τα έσοδά μας στην εκπλήρωση του σκοπού μας.

Σταδιακά έχουμε επεκτείνει το έργο μας και πιστεύουμε ότι με την ευαισθητοποίηση νέων μελών και χορηγών θα μπορέσουμε να καλύψουμε ακόμη περισσότερες ανάγκες.